Info om Munden's Bar

Texten här under ingår i alla utskick vi gör inför ett Munden's Bar.


Angående Världen vi lever i och det LIVE vi valt.

Munden’s bar ligger i den multidimensionella staden Cynosure. En stad där varje kvarter har olika fysikaliska lagar. Gatorna är fulla av varelser som försöker leva sitt eget liv utan statlig inblandning. Saken är nämligen den att när Cynosure fick ett nytt styre (övertagandet av makten skulle kunna kallas militärkupp om man vill dra det hårt) ville de gärna hålla kontroll på folk och fä i Staden. Fä finns det gott om eftersom alla dimensioner på något sätt strålar samman i Cynosure och allt universums drägg har insett sin chans att tjäna lite stålar på det övriga drägget. Därför har Cynosyre en speciell polisstyrka, en Dimensionspolis som har rätt att göra raider när de tror sig veta om ett brott mot någon lag. Därför gör de raider hela tiden, överallt. Och de nya lagarna som tillkommit har inte gjort saken bättre. Så lev i fruktan men lev ut!

Munden’s är en Bar som alla olika dimensioner har tillträde till. Baren ägs av Grim Jack. En ökänd Prisjägare i tiden. Bakom bardisken står Gordon Munden och serverar för glatta livet. Gästerna kan vara precis vem som helst och de kan se ut hur som helst. Det finns inga gränser på Munden’s. (Utom för Tourbots, förstås. De skjuts på fläcken om de dyker upp på Munden’s.)

Speltips: Lås dig inte vid din roll och de plotter du blivit tilldelad, de är bara en startgrop. Hitta på egna saker om din bakgrund, låt din fantasi springa iväg med dig när du berättar för folk om dig själv och dina problem i spelet. Fantisera ihop så mycket du kan med utgångspunkt från det som står på din karaktär. (Se bara till att komma ihåg vad du hittar på, annars kan det bli pinsamt för dig.) Lås dig inte vid de uppgifter som du har på pappret utan hitta nya när du är färdig med de gamla. En stor del av att deltaga i Munden’s Bar är att träffa och upptäcka de andra karaktärerna. Och använd inte mer våld än nöden kräver för vi spelledare är rätt hårda vi också.

Skulle en strid uppstå så är regeln enkel. Skjuter någon på dig dör du, slår någon på dig med ett svärd dör du. Spränger någon en bomb dör alla. Det är lätt att dö så ta det lite lungt. Du skulle nog själv bli förbannad om du pungat ut med en massa stålar och förberett dig på ett härligt lajv bara för att hamna på fel ända av en strålpistol efter 25 minuter.

Många karaktärer har specialförmågor som t.ex. elektriska stötar, magi, mentala krafter och ficktjuveri eller speciella föremål som lögndetektorer eller id-kort scanners. Om ni blir utsatt för något av detta kommer personen i fråga att ge er en lapp som beskriver hur ni skall agera. Försök att inte läsa dessa lappar högt utan smussla undan dem, läs dem och agera sedan enligt den beskrivning som lappen ger er. (OBS! Om er karaktär kräver regellappar och ni inte fått dessa så kontakta en spelledare på plats.)

Tänk också på att när vi skriver våra roller har vi ingen aning om den som får rollen är en man eller en kvinna. Bli därför inte förvånade när ni möter personen som står refererad som han i er karaktärsinformation och det visar sig vara en tjej. Vi är ju trots allt på Munden’s!

Pengar: På Munden’s förekommer två valutor. Svenska pengar och Cynosure dollar. Svenska pengar kan endast användas för att köpa riktiga saker i baren, dvs dricka (läsk), snacks och vad nu Cafeterian kommer att erbjuda. Cynosure dollar används i spelet. Har man 500 Cynosure dollar är man fattig, har man 15.000 är man rik.

OBS! Special regel. Det finns det en hel del möjligheter att det inträffar saker som kan påverka många. För att vi spelledare skall kunna förmedla dessa regler kommer vi att använda oss av Myndigheten. Så fort ni via högtalare, PA-speakers, megafon eller på annat sätt hör någon som ropar att MYNDIGHETEN VILL MEDDELA EN SAK så måste ni genast avbryta vad ni än håller på med och lyssna. Vi spelledare kommer då att annonsera en situation, en regel eller ett händelseförlopp. När myndigheten AVSLUTAR INFORMATIONEN återupptar ni spelandet där ni bröt och om ni påverkas av den förmedlade informationen träder den omedelbart i kraft.

Kom ihåg att om ni agerar efter de fyra gyllene reglerna så kommer allt att bli bra:

 1. Ha roligt
  Om du har roligt kommer andra att ha roligt. Har du tråkigt påverkar du andra negativt.
 2. Var ärlig
  OK, det är trist att blir skjuten men förmodligen ligger det ett motiv bakom. Ta dina träffar och börja inte gagga om regler. (Tänk på att det kan finnas folk som är immuna mot vapen.)
 3. Tävla inte
  Man kan inte vinna i Munden’s Bar. Antingen så klarar man sina mål eller inte. Bara för att något gått snett så förstör inte för andra som kämpar med sina problem.
 4. Ha inlevelse
  Lämna inte vår spelvärld för den vanliga världen. Ignorera folks SydCon 7 T-Shirt eller bilen som står parkerad utanför fönstret. Illusionen är bräcklig och vi måste alla samverka för att den skall hålla.

 
 

Ta mig tillbaka till första sidan